Kubernetes CKAD Certificatie Cursus

Part Time | 4 weken

Deze cursus bereidt je voor op het behalen van een Kubernetes CKAD-certificaat. Het is ontworpen voor ontwikkelaars, IT-professionals en operationeel managers die klaar zijn om zich bij te scholen. Ben je klaar om Kubernetes te leren en gecertificeerd te worden? Verbeterje vaardigheden met onze Clarusway training!

kubernetes
Kubernetes CKAD Certificering

Course Overview

Kubernetes is de toonaangevende oplossing voor containerorkestratie en vereenvoudigt het ontwikkelings- en implementatieproces van softwaretoepassingen aanzienlijk. Het maakt niet uit hoe complex het project is, Kubernetes wordt veel gebruikt en is een van de belangrijkste vaardigheden die je kunt beheersen in de huidige IT-markt.

 

De Kubernetes-cursus is bedoeld voor ontwikkelaars, IT-professionals en operationeel managers die klaar zijn om zich bij te scholen en gecertificeerd te worden.

 

Deze cursus bereidt je voor op het behalen van een Kubernetes CKAD-certificaat. Ons curriculum is gebouwd in overeenstemming met het examenonderwerpom u met succes te leren hoe u het examen gemakkelijk onder de knie kunt krijgen.

Waarom Kubernetes CKAD?

Hoge vraag

Kubernetes is de toonaangevende oplossing voor containerorkestratie

Rol

Kubernetes gaat een belangrijke rol spelen in de cloud

Toekomst

Cloud is de toekomst, pak een stoel in de frontlinie

Aankomende Programma's

Kubernetes CKAD Course

Rooster : Part-time
Looptijd : 4 Weeks
Leerplan : Voorbereiding voor Kubernetes (K8s) CKAD-certificering
Niveau :Beginner
Prerequisites

 • Containerization Technologies Such As Docker
 • YAML
 • Linux

Wat Ga Je Leren?

project management

Kubernetes CKAD-certificeringsvoorbereiding

 • Inleiding tot Kubernetes
 • De stappen van de Kubernetes-installatie uitleggen
 • Een Kubernetes-cluster instellen
 • Kubernetes Basisbewerkingen
 • Deployment Rolling Update en Rollback
 • Leer persistente volumes en persistente volumeclaims
 • Meer informatie over verschillende soorten services in Kubernetes
 • Uitleg over de Kubernetes Secrets
 • Leer configuratiebeheer voor toepassingen in Kubernetes met ConfigMaps
 • Inzicht in de implementatie en het beheer van microservices
 • De automatische schalen van Kubernetes uitleggen
 • Leg de bedrijfslogica van horizontale podautoscaler uit
 • Begrijp de behoefte aan Metric Server
 • Leer om EKS-cluster te maken en te beheren met werkknooppunten
 • Begrijp het gebruik van de Ingress en Ingress Controller

Wat Onze Alumni Vertelden?

Adam Knight
Adam Knight
Course Report
Read More
"I had a very nice and useful training period. The instructors were very knowledgeable and the mentors were very interested. Also, they provide all kinds of support for us to find a job at the end of bootcamp. Thank you to the Clarusway team for all their support."
Henry S.
Henry S.
Course Report
Read More
“I encountered Clarusway at a time when I was looking for a new beginning and a new career. Course contents, hands-on, projects, career management support ... in short, everything was perfect. Now I look to the future with hope. Thanks Clarusway..."
Faris
Faris
Career Karma
Read More
“Like everyone else, I did a lot of research at first to avoid both loss of time and money, and when I consider all course options, I decided that Clarusway was the most logical and best option.As someone who has just finished the course, I once again saw how correct my choice was...”
Walt Harris
Walt Harris
Career Karma
Read More
“The Clarusway course has really been a blessing for me to start a new life. Thank you very much to everyone who helped me. The mentoring program and career service really helped me take the next step to success... ”
Eric S.
Eric S.
Course Report
Read More
“I am 40 years old. Before I join this bootcamp, I did not have any experience in the IT industry. Frankly, I was not keen to embark on a new adventure. I also didn't have the energy for this. This journey with Clarusway enabled me to re-invent myself as they mentioned in their motto...”
M. Bayrak
M. Bayrak
Google
Read More
“They are just a great tech community in terms of dedication on students, encouragement, and endless support. Thank you clarusway, you will always be appreciated..."

Veel Gestelde Vragen

De Certified Kubernetes Application Developer (CKAD)-certificering certificeert dat een ingenieur cloud-native applicaties voor Kubernetes kan ontwerpen, bouwen, configureren en beschikbaar stellen. CKAD-certificaat kan u helpen een nieuwe rol te krijgen en zal u helpen om in DevOp s te komen.

Kubernetes expertise is erg in trek voor moderne operationele rollen zoals DevOps en Site Reliability Engineering (SRE).

De steno K8s is afgeleid van het tellen van de letters van Kubernetes tussen de ‘K’ en ‘s’.

Live in-class sessies worden gehoudenvia zoom.

In Clarusway hebben we een alomvattende aanpak voor studenten om soepel te leren. We hebben een eigen LMS (Learning Management System) – het is een gebruiksvriendelijk, alles-in-één online platform. We hebben ons LMS zo ontworpen dat studenten vóór de les kunnen beginnen met leren metnuttige activiteiten voorafgaand aan de les. Vervolgens versterken we het leren na de les door middel van post-class opdrachten. Studenten kunnen ook de opnames van sessies in de klas bekijken wanneer je maar wilt. Het is een geweldig versterkingsgereedschap!

 

Je hebt toegang tot LMS-inhoud tot drie maanden nadat de cursus is afgelopen. Je kunt vragen stellen aan cursusleiders tijdens sessies in de klas via ons speciale Slack-kanaal. Evenzo is er een speciaal Q &A-kanaal waar u uw vragen 24/7 kunt verzenden om zo snel mogelijk te worden beantwoord.

Wij bieden verschillende betalingsmogelijkheden zoals:

De Kubernetes-cursus bereidt u voor op een Kubernetes-professional die de orkestratie van meerdere containers beheert vanuit een DevOps-team.

 

In deze rol kunt u werken in een bedrijf dat een DevOps-model gebruikt (of van plan is DevOps te gebruiken) en Kubernetes on-premises of in een cloudsysteem gebruikt. Je hebt misschien ook een baan bij AWS als lid van een AWS-engineeringteam dat een primaire set services bouwt om de cloudklanten te ondersteunen bij het uitvoeren en exploiteren vanKuber-netten op schaal op AWS.

U moet bekend zijn met containerisatietechnologieën zoals Docker. U moet de basisprincipes van Linux en YAML data serialisatien taal kennen.

Om te garanderen dat er geen onderbrekingen zijn, moet u de containers verwerken die de apps in een productieomgeving gebruiken. Wanneer bijvoorbeeld een container uitvalt, moet een andere worden gestart. Kubernetes biedt een platform voor het bedienen van robuuste gedistribueerde systemen. Het handles de schaal en het herstel van uw toepassing. Kubernetes doet:

 • Service discovery en load balancing
 • Opslag orkestratie
 • Geautomatiseerde rollouts en rollbacks
 • Automatische bin packing
 • Self-healing
 • Secret en configuratie management

Docker is een set softwareontwikkelingstools voor het genereren, distribueren en uitvoeren van individuele containers; Kubernetes is een methode voor het schalen van containersystemen.

Als je aan de slag gaat met de basis en gewoon stap voor stap verder gaat, ja – we maken het gemakkelijk om te leren via ons Learning Management System (LMS). De vele bewegende delen en nieuwe architectuur makenKuber-netten in het begin misschien vrij moeilijk te leren, maar we coachen onze studenten door het proces.

Kubernetes is geschreven in de programmeertaal Go door Google.

Het downloaden van Kubernetes van de officiële website is gratis. Betaling begint meestal met de release van de Kubernetes naar een systeem /cluster of de cloudsystemen zoals AWS, Google Cloud Platform en Azure. Sommige cloudsystemen geven credits weg voor een periode vanaf het aanmaken van het account.

Kubernetes is een framework om gedistribueerde systemen op een veerkrachtige manier te bedienen.

Het opdrachtregelprogramma Kubernetes (kubectl) kan worden gebruikt met elke versie van de kube-api-server die ten minste één secundaire versie ouder is dan de huidige. (Alle versies zijn beschikbaar op de officiële site).

Als voorbeeld, voor kube-apiserver is op 1.23, kubectl wordt ondersteund op 1.24, 1.23 en 1.22

Een container orchestrator zoals Kubernetes draait bovenop platforms zoals Docker, dat fungeert als een containerplatform.

Tools  
kubectl

Opdrachtregel-tool

kind

Om Kubernetes op uw lokale computer te draaien. (Vereist geïnstalleerde Docker)

minikube

Om Kubernetes lokaal te draaien

kubeadm

Om Kubernetes-clusters aan te maken en te beheren

crictl

CLI voor het inspecteren en debuggen van CRI-compatibele container runtimes.

Dashboard

De webgebaseerde gebruikersinterface van Kubernetes.

Helm

Om voorgeconfigureerde Kubernetes resources-pakketten te beheren.

Kompose

Om Docker Compose-gebruikers te helpen overstappen naar Kubernetes.

Kui

Grafische gebruikersinterface (GUI) tool die uw standart kubectl command line requests accepteert en antwoordt met graphics.

Amazon Elastic Container Service (ECS)

Dit is een dienst van Amazon Web Services (AWS).

RedHat OpenShift

Dit is een open-source container applicatieplatform (PaaS).

Docker Swarm

Dit is een container orkestratie die bestaat uit managers en workers.

Nomad

Dit is voor het inzetten en beheren van gecontaineriseerde of traditionele applicatie workloads.

AWS Fargate

De standaardversie van Kubernetes maakt serverless computing niet mogelijk; de Amazon Fargate echter wel.

Het CKAD-examen (Certified Kubernetes Application Developer) certificeert dat gebruikers cloud-native applicaties voorKubernetes kunnen maken en beschikbaar kunnen maken.

 

Een CKAD kan app-bronnen beschrijven en fundamentele primitieven gebruiken om schaalbare apps en hulpprogramma’s in Kubernetes te bouwen, te bewaken en problemen op te lossen.

CKA heeft de capaciteit weergegeven om Kubernetes-clusters op productieniveau te installeren, configureren en beheren.

 

CKAD kan appbronnen beschrijven en fundamentele primitieven gebruiken om schaalbare apps en hulpprogramma’s in Kubernetes te bouwen, te bewaken en problemen op te lossen.

Dat ligt aan je achtergrond en voorbereiding. CKAD is uitsluitend gewijd aan basisconcepten van het bouwen, bewaken en oplossen van problemen met schaalbare applicaties en tools. CKAD is een goede eerste keuze bij het kiezen tussen de twee opties.

Meer Cursussen

U BENT MISSCHIEN OOK GEÏNTERESSEERD IN ONZE
IT-CURSUSSEN

aws devops engineer

AWS & DevOps Course

aws solution architech

AWS Solutions Architect